Om tomAks
TomAks
Torke Klutholder

Visjon og Misjon


  • tomAks produktene skal ha en MISJON for deg, med fokus på følgende:
  • Funksjonalitet og Trygghet
  • Høy Kvalitet
  • Praktisk brukervennlighet og brukerglede
  • Godt design


tomAks drives og eies av Tom Østvold, - og er en liten (familie-) bedrift på Bryne. Med på laget er noen av verdens beste produsenter innen laserteknologi / platekonstruksjoner og (pulver) lakkering, lokalt på Jæren i Norge. Vi har som mål å skape produkter som legger vekt på høy kvalitet, tidløst design, funksjon og brukervennlighet.


Tom Østvold har utdannelse som maskiningeniør og har lang bakgrunn med konstruksjon og utvikling, såvel som prosjektarbeid og ledelse. Tom har i alle år jobbet med tekniske løsninger innen militære systemer, elektromekanikk, fisk, olje, motoriserte energi pakker og fornybar energi.  Han er opptatt av sikkerhet og kreative kvalitetsløsninger for å sikre oss i hverdagen.  Tom har hatt flere patenter gjennom årene og startet Tomaks med de enkleste produktidéene.
Bakgrunnen for produktene er basert på ideer om egne produktbehov.


Bli kvitt de sure klutene på kjøkkenet

Etter mange år med kluter som henger og slenger rundt oppvaskkummen på kjøkkenet, og som regel er blitt sure, ble Tom Østvold lei av dette.  Det måtte være enkelt å få bukt på dette problemet, som er mer eller mindre et kjent fenomen i alle hjem.

Hva med å finne et godt alternativ til den svingbare kranarmaturen, som i mer eller mindre grad holder kluten hengende med i alle bevegelser og drypper gjerne fra seg opp i glasset du skal fylle med vann.


Torke ble født!

Enkelt og greit en arm som skal erstatte kranarmaturen, laget av stål så den har litt vekt, og utstyrt med gummiføtter så den står stødig på underlaget. En bred flabb for å gi avstand til hver side av kluten og samtidig gi luftighet. Resultat: En Klutholder der kluten tørker utmerket fort


Reduser brannfaren ved lading til et mimimum

Lading av mobile enheter, som mobiltelefon og iPad er noe som angår oss alle.  Det er også kjent at det er mange branner og «nesten branner» i denne sammenheng. Mange blåser en lang mars i advarsler og fortsetter å lade nattestid på kommoden, eller de lader iPad’en om dagen eller natten når de er ute.

Mange har blitt flinke til å ta ut lader fra stikkontakt og lade kun på dagtid, mens andre og kanskje de fleste, er flinke til å «glemme» de skumle tingene.  Laderne gjerne ligger (og har ligget der lenge) bak nattbordet, delvis nedstøvet, eller på sofaen, eller andre steder på brennbart underlag, - og hva kan skje? Jo, etter hvert kan de få en feil, utslitt ledning med dårlig kontakt etc. som danner en elektrisk feil, det blir en gnist, en kortslutning eller laderen starter å ulme pga . varmgang, - og brannen er et faktum. Hva skjer da, hvis du sover eller ikke er hjemme?

Tom Østvold, som så mange, ønsket å fortsette å lade mobilen om natta, men ville helst gjøre dette på en tryggere måte. En ting er å ha en røykvarsler på soverommet, for det er viktig, men det viktigste er å unngå brann eller unngå at denne sprer seg.


Hovde ble født!

Målet måtte være å få laderen opp fra gulvet eller ut av veggstøpselet og inn på et ubrennbart område. Det er oppfordret til å legge mobilen og på en tallerken ved lading, mens Tom Østvold tenkte at det viktigste er å også få selve laderen opp på en tallerken!

Plassering av mobiltelefon / nettbrett, lader og ledning inne på samme stålramme ville være bra.


Med disse tankene ble Hovde - serien en ladestasjon:

•Som vil kunne hindre en brann i lader / mobil enhet å utvikle seg

•I pulverlakkert stål som står stødig på bordet

•Som er praktisk

•Med gode gummiføtter som løfter 10mm opp fra bordet

•Med en vegg mellom lader og enhet der begge står på stålrammen

•Med tallerkenform som breier seg rundt og gir en avstand til omgivelsene.

•Som er basert på å bruke den originale laderen din

•Med godt design og som er kjekk å bruke

•Som gir deg tryggere tilværelse

•Som har fokus på ladeutstyret, med bruk av riktig lader til rett enhet osv. + sjekk av laderledning, kontakter, laderen og mobilen/nettbrettet.


Posteserien / Samlestativ for Postkasser

Posteserien til Tomaks ble dannet da Posten kom med krav om å samle postkassene i gata i et stativ. Med bakgrunn i design og erfaring med materialer,  laserteknologi og optimalisering av styrke osv. ble ideen om dagens design fanget. Ikke tre og vedlikehold, men noe som ser bra ut og er holdbart i allslags vær. 


Om tomAks

Copyright @ All Rights Reserved

Bank

Follow us: